تاسیسات مکانیکی صنعتی مربوط به انتقال آب و فاضلاب، تصفیه آب آشامیدنی و تولید انرژی از سیالات می شود. تأسیسات برق جزو تأسیسات ساختمانی بوده که خود شامل اعلام حریق، تلفن، آنتن مرکزی، سیستم روشنایی می باشد. قابل ذکر است بخش بزرگی از برق به صورت جریان های متناوب مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های برق باید بطور حتمی و قطعی بطور ایمن نصب و راه اندازی گردند. یک فیوز در تابلو توزیع برق ساختمان موجود است که در مواقعی که جریان در سیم پیچی بالا باشد مدار بلافاصله قطع خواهد شد.
سیستمهای صوتی در ساختمانیهای صنعتی و اداری
طبق مثال بالا اگر شما نیاز به نظافت و تمیزکاری داشته باشید حتما به اهمیت وجود تاسیسات به طور واضح پی خواهید برد. اگر در طراحی و نحوه اجرای این تاسیسات قصوری، صورت گیرد صدمات جبران ناپذیری به بخش های مختلف ساختمان وارد خواهد شد. در زمان احداث یک بنا و ساختمان، توجه به ساخت قسمت های مهم و ضروری در آن از الزامات بسیار ضروری می باشد که اگر رعایت نشود، مشکلات بسیار زیادی برای افراد موجود در آن ساختمان به وجود می آورد. در این لحظه احساس خواهید کرد که مهم ترین بخش خانه هنوز تکمیل نشده است.
این دیگ بخار در کنار تجهیزات دیگر مانند مشعل، پمپ سیرکولاتور، سیستم لوله کشی و منبع انبساط، آب سرد وارد شده به این دیگ را گرم می کنند. پس از گرم کردن آب ورودی، بخار به دست آمده و آب گرم تولید شده را به منظور گرمایش و آب گرم مصرفی ساختمان استفاده می کنند. این سیستم علاوه بر گردش آب در مدار، تصفیه این آب را نیز انجام می دهد. تجهیزات سیستم گردش آب شامل پمپ، انواع شیر آلات، یک فیلتر بزرگ به منظور تصفیه آب و لوله کشی بین سیستم گردش آب و استخر و جکوزی می باشد. مجموعه ای از سازه ها و تجهیزات که از طریق سیستم های داخلی وظیفه تامین رفاه ساکنین را دارند، تاسیسات مکانیکی نامیده می شود.
مهندسان دست اندرکار در ساختمان اعم از مهندسین معمار، عمران، مکانیک و برق به عنوان مهمترین عوامل تولید ساختمان، نقش بسیار پررنگی در کاهش مصرف انرژی در ساختمانها دارند. شکل زیر، سهم هر یک از بخشهای مصرف کننده انرژی در ساختمانهای مسکونی و تجاری و همچنین میزان مصرف الکتریسیته برای هر یک از انواع ساختمان را نشان میدهد. تاسیسات الکتریکی ساختمان به معنای طراحی و اجرای سیستم سیم کشی منازل مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی می باشد. سیم پیچی در مدار تاسیسات الکتریکی ساختمان بر پایه میزان جریانی که حمل می کند، انجام می شود. این تاسیسات دارای مدار انشعابی به منظور تامین برق فضاهای داخلی ساختمان می باشد. هنگام افزایش جریان در سیم پیچی، فیوز یا برق شکن موجود در تابلو توزیع برق تاسیسات، مدار را قطع می کند.
تاسیسات ساختمان و روند تکاملی
منظور از تاسیسات ابنیه در زمان ساخت جکوزی در واقع بتون ریزی، آرماتور بندی، نازک کاری و نماسازی جکوزی است که باید از بهترین مواد اولیه برای ساخت این بخش استفاده شود تا در شرایط خاص مقاومت بالایی داشته باشد. البته اگر از جکوزی های خانگی استفاده کنید، نیازی به این بخش نیست، چون جکوزی های خانگی همانند وان به دو صورت قابل حمل و ثابت طوری طراحی می شوند که فقط باید آن ها را در مکان مورد نظر نصب و راه اندازی نمود. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات کامل تر در این خصوص به مطلب نحوه لوله کشی جکوزی خانگی مراجعه کنید.
تأسیسات گرمایشی و سرمایشی
با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با اهمیت وجود تاسیسات در ساختمان آشنا شوید. تهیه گزارش از نور، دما، رطوبت و یا وجود مجله خبری رادیاتور دود در خانه با کمک سنسورها انجام می شود. سنسورها گزارش های تهیه شده را از طریق پروتکل های ارتباطی به کنترل کننده مرکزی خانه هوشمند ارسال می کنند.
برای ساختمانهای تجاری از گاز با فشار زیاد و در ساختمانهای مسکونی از گاز با فشار کمتر استفاده میشه. ولی با توجه به کاربری سازه می تواند شامل سیستم های حمل و نقل مثل آسانسور و یا پله برقی و عناصر زیرساخت و … مرتبط باشند. برای دوره آکادمیک، باید پس از سال اول دبیرستان در رشته تأسیسات بهداشتی ساختمان، تأسیسات گرمایشی ساختمان، تأسیسات گازرسانی، تأسیسات حرارتی برودتی و تأسیسات تهویه مطبوع ساختمان از شاخه کار و دانش ثبتنام کنید. این نوع تأسیسات اهمیت زیادی در صنعت ساختمان دارند و معمولاً گرما را از جسم گرمتر به جسم سردتر انتقال میدهند. تجهیزات سرمایشی نیز بهواسطه حذف گرمای هوا موجب ایجاد هوای خنک در محیط میشوند.
- در این مدل اطفا حریق از لوله های خشک یا رایزرهای خالی از آب استفاده می شود.
- مهدی عابدی تاسیسات برقی/ سیستم حفاظتی با سلام از سن کودکی مشغول به کار در حرفه برقکاری شدم …
- هر کدام از این تاسیسات وظیفه مشخص و همچنین پروسه اجرایی خاصی را دارا است که باید توسط مهندس مکانیک و تاسیسات در ساختمان طراحی و اجرا شود.
حال بهتر است که نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی داشته باشیم تا اگر شما نیز در پی ایجاد چنین تاسیساتی برای ساختمان محل سکونت و یا کار خود هستید، اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه داشته باشید. اصلی ترین کاربرد تاسیسات بهداشتی در یک ساختمان به تامین و توزیع آب بهداشتی برای مصارفی مثل آشامیدن و شستشو است. آب آشامیدنی از طریق سیستم لوله کشی شهری وارد ساختمان شده و پس از عبور از کنتور آب با کمک لوله کشی های داخلی به بخش های مصرفی داخل ساختمان هدایت می شود. تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل مجموعه ای از سازه ها و تجهیزات است که سیستم های داخلی ساختمان را به منظور بهبود آسایش برای زندگی و کار ساکنین فراهم می کند. این سیستم ها شامل، مخازن ذخیره آبی، بوستر، پمپ و لوله کشی های سرد و گرم است. لوله کشی های فاضلاب نیز مورد مهم بعدی می باشند که در دسته تاسیسات قرار دارند.
دفع پساب و هدایت آن به فاضلاب مهم ترین عملیاتی است که توسط لوله های فاضلاب انجام می شود. اماکن موجود در ساختمان به منظور جمع آوری هدایت آب وجود دارد که به مسیرهای کف می روند. استفاده از سیفون در این تجهیزات مانع ورود گازهای بد بو به داخل ساختمان خواهد شد. اگر بخواهیم در ارتباط با تاسیسات ساختمان، عنوان قلب ساختمان را به کار ببریم در حقیقت، هیچ اغراقی نکرده ایم. چون تاسیسات به عنوان نفس و رگ های اصلی یک ساختمان است که باید مورد توجه قرار گیرد. مشکلی در ارتباط با آن باعث می شود که کل ساختمان و کاربری آن کاهش یابد.