دو سیستم جابجایی آب در ساختمان وجود دارد که موازی هم فعالیت میکنند . یک شبکه آب آشامیدنی و مصرفی را تامین میکند و دیگری مواد ضایعاتی جمع شده در لوله ها را خارج میکند. تامین آب مصرفی از طریق منبع اصلی آب صورت میگیرد که برای این کار باید بر نیروی جاذبه غلبه کرد تا آب به تمامی نقاط ساختمان برسد. عملکرد سیستمهای تاسیسات حرارتی به این صورت است که گرما از شیء گرمتر به شیء سردتر در حرکت است، مانند آب از سطح بالاتر به سطح پایینتر جاری میشود. دستگاههای تولید کننده گرما نیز با انتقال گرما به هوا باعث گرم شدن فضا میشوند، برای خنک کردن ساختمان نیز همین عمل توسط دستگاههای تولید کننده سرما انجام میشود.
سیستمهای صوتی در ساختمانیهای صنعتی و اداری
سیمپیچی در مدار تاسیسات الکتریکی بر اساس مقدار جریانی که حمل میکند، است. تابلو توزیع برق در تاسیسات الکتریکی فیوز یا برقشکن دارد که در صورت بالا رفتن جریان در سیمپیچی، مدار را قطع میکند. اول از همه لازم هست بدونین که سیستم گازرسانی حتما باید مطابق با استاندارهای شرگت ملی گاز ایران باشه. لوله کشی گاز با توجه به کاربرد ساختمان یعنی مسکونی و تجاری بودن اون متفاوت است.
رازهای اجرایی در تاسیسات ساختمانی چیست؟
شوفاژ به تاسیساتی گفته می شود که در داخل آن، یک سیال وجود دارد که از طریق بویلر و پکیج داغ شده و به تبادل کننده های حرارتی منتقل می شوند. این تاسیسات آب گرم مصرفی برای استحمام و نظافت و شستشو را فراهم می کند. حتی خرابی آن نیز باعث خنک شدن رادیاتور شده و در نهایت آب مصرفی در موتورخانه نیز سرد خواهد شد. در یک ساختمان دو نوع تاسیسات موازی با هم وجود دارد که وجود یکی، دیگری را نیز ضروری می کند. آب مصرفی و مورد استفاده در ساختمان برای تامین نیازهای ساکنین است و دفع مواد ضایعاتی حاصل از این آب نیز، باید از مسیر و منافذی از ساختمان خارج شود.
همه تاسیسات ساختمانی باید از استانداردهای آورده شده در مقررات ملی ساختمان پیروی کنن. به همین منظور بخاری ها برای گرم کردن خانه آمدند(( برای آگاهی از انواع بخاری اینجا کلیک کنید)) اما همچنان خنک کردن هوای داخل خانه یک مسئله بی جواب بود . به دلیل وجود سیستم های گوناگونی که در تاسیسات مکانیکی و الکتریکی موجود هستند در این زمینه اصطلاح مکانیکی و الکتریکی ( M & E ) به وجود آمده است.
یک نظر در مورد “با انواع تاسیسات ساختمانی آشنا شوید”
همچنین لازم است بر پایه علوم مهندسی و کارشناسی شده پیاده سازی شود، چون کوچکترین نشتی در لوله ها و اتصالات آن می تواند خسارت های جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. لوله های هواکش فاضلابی را از ابتدای شبکه در طبقه همکف تا بالای پشت مجله خبری رادیاتور بام ادامه داده و حداقل تا یک متر آن را بالا می برند. بنابراین وجود هر گونه مانع در قسمت خروجی لوله هواکش می تواند باعث اختلال در عملکرد سیستم تخلیه فاضلاب شده و گازهای سمی انباشته شده در شبکه فاضلاب را به داخل ساختمان بازگرداند.
- تأسیسات ساختمانی اجزای مهم از هر ساختمان را تشکیل می دهد که این اجزا مربوط به شرایط حرارتی، دیداری، شنیداری و بهداشتی و غیره که برای راحتی و آرامش ساکنان ساختمان لازم و ضروری می باشد را فراهم می کنند.
- همانطور که گفته شد، تاسیسات مانند نمای بیرونی و طراحی داخلی یک بنا دارای اهمیت بالایی بوده و حتی باید توجه بیشتری به آن داشت.
- در این سیستم به دلیل تجزیه ضایعات در لوله ها گازی به وجود میآید که برای جلوگیری از ورود آن به بخش های داخلی ساختمان باید از تله ، سیفون یا آب بند در اتصالات لوله ها استفاده کرد.
- این سیستم شامل چراغ های نشان دهنده علائم خروج و روشنایی اضطراری است.
- جنس لولهها از فولاد، مس، برنج، پلاستیک و سایر مواد غیرسمی ساخته میشوند.