از این رو در این مقاله ما سعی کردیم مهمترین تاسیسات ساختمانی را بازگو کرده و به بررسی آن بپردازیم . از تاسیسات ساختمانی آتش نشانی برای خاموش کردن آتش، کنترل آتش، حفاظت از سلامت افراد و جلوگیری از آسیب دیدن اموال ساختمان استفاده میشود. معمولا توجه کمی به نوع تاسیسات ساختمانی میشود ولی خیلی مهم است که تاسیسات ساختمانی با ساختمان مربوط و شرایط آن ارتباط خوبی داشته باشد. شاید مهم ترین کاربرد تاسیسات ساختمانی ، جلوگیری از اتلاف انرژی باشد. غیر قابل انکار است که در دنیای مدرن امروز انرژی حرف اول را می زند ولی انرژی زیادی در دسترس بشر نیست.
مهندسان ساختمان یا شرکتهای نگهداری مسئول انجام آزمایشهای زمانبندیشده، نظارت و تعویض و نگهداری قطعات این تأسیسات هستند. سیستمهای حفاظت در مقابل حریق عموماً شامل هشدارهای صوتی مانند زنگ یا روشنایی قابلمشاهده هستند. سیستم اطفاء حریق معمولاً شامل ترکیبی از آبپاشهاست که به منبع آب متصل هستند و گاهی پمپ دارند.
برخی از آسانسورها نیز برای اهداف آتشنشانی و یا تخلیه ساختمان در شرایط بد و بلایای طبیعی طراحی میشوند. تلفن ها دارای کاربر وسیعی علاوه بر برقراری تماس با خارج از ساختمان می باشند. کاربرد های تلفن شامل دسترسی به اینترنت برای انتقال اطلاعات، ارسال و دریافت ایمیل، دسترسی به سیستم مکالمه تلفن ثابت و لینک شدن به شبکه های کامپیوتری می شود.
4# ژنراتور برق و UPS از تاسیسات الکتریکی ساختمان
همچنین این سیستم ها می بایستی با سیستم ساختاری ساختمان هماهنگ باشند که این امر مستلزم دانش و تخصص مهندسان و معماران حرفه ای ساختمان است . تأسیسات مکانیکی به شاخههای مختلفی مانند صنعت، ساختمان، ورزشی، درمانی و مانند اینها تقسیم میشود. کارشناسان کلینیک در زمینه برق تأسیسات و سیستم های کنترلی تاسیسات نیز کاملا مسلط هستند. ما در تلاشیم، تا با ارائه خدمات حرفه ای و ارائه روش های جدید ، تصورات قدیمی از سرویسکاران سنتی را تغییر داده و با ایجاد توازن بین دانش و تجربه خدمات کاملتری را به مشتریان خود ارائه دهیم. قطعا برایتان پیش آمده که از بناهای تاریخیدیدن کنید ،ستون های سر به فلک کشیده_گچ بری های حیرت انگیز و کاشیکاری هایی که ظرافشان مثال زدنیست اما خبری از تاسیسات ساختمان به شکل امروزی نیست . همانطور که گفته شد، نقشۀ کلی تعمیرات عموماً بر اساس مختصات فیزیکی ساختمان تدوین داده میشود.
تاسیسات ساختمان سیستم هایی نظیر سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم آب و فاضلاب، سیستم گازرسانی، سیستم های بهداشتی، برق و روشنایی، تهویه مطبوع و … را در بر می گیرد. برای آشنایی و آموزش اجرای تاسیسات ساختمانی ابتدا باید شاخه خود را انتخاب کنید زیرا نمی توان به یکباره در تمام موارد به اطلاعات لازم دست پیدا کنید. در گام اول از علاقمندیتان شروع کنید و ببینید به کدام یک از موارد لوله کش ، برق کار و مکانیک HVAC علاقه مند هستید. یکی از تخصص های لازم در مورد تاسیسات ساختمان، اجرای تاسیسات مکانیکی است. در بخش بعدی به صورت مفصل تری در مورد این موضوع، اطلاعات کسب خواهید کرد. نوع تجهیزات گرمایشی و تهویه مطبوع هوای انتخابی برای کنترل فشار هوا ، فراهم کردن هوای تازه و تهویه شده برای فضاهای داخلی ساختمان تاثیر گرفته از کیفیت هوای داخلی است.
سیستمهای آتش نشانی
هر دو تجهیز برای زمانی که برق شهری قطع می شود به کار می روند و برق مورد نیاز ساختمان را تولید می کنند. این سیستم به وسیله کنترلر مرکزی و آشکارسازهای دود و حرارت در همان لحظات ابتدایی وقوع آتش، حریق را تشخیص می دهد. حال برای انتقال سرما و گرمای تولیدی به درون ساختمان از تجهیزاتی استفاده می شود که در زیر به آن ها اشاره می کنیم. یکی از کاربردهای مبدل حرارتی تبدیل آب گرم تولید شده با دمای 80 درجه به آب 40 درجه مصرفی است.
- همۀ تجهیزات و داراییهای فیزیکی نیازمند نگهداشت هستند، اما ذات فرآیند بهطور چشمگیری متفاوت است.
- مهندسان و معماران برای طراحی و تامین تاسیسات ساختمانی به نکات زیر توجه خاصی دارند.
- سیستم لوله کشی ساختمان با توجه به نیاز بنا انتخاب می شود، اما لوله کشی آب و فاضلاب زیرسقفی جزو سیستم های جدید هستند.
- به طور کلی تاسیسات یک سازه به دو بخش تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
- برای نمونه, دستگاه های تهویه ی مطبوع متصل به کانتور یکپارچه شوند و یا این امکان وجود دارد تا با سیستم های جداگانه ترکیب شوند.
با پیشرفت فناوری در همه عرصههای ساختمان، طراحی و ساخت سیستمهای تاسیساتی (مکانیکی و الکتریکی) مورد استفاده در ساختمان نیز با پیشرفتهای قابل توجهی همراه بوده است. طبیعتا قدم اول در بکارگیری تاسیسات و تجهیزات به روز و با کارایی بالا، شناخت آنها و مهارت در به اجرا درآوردن آنها میباشد. مجموعه پولونی، بواسطه رویکرد مهندسی خود در طراحی و اجرا، بسته به خواست کارفرما، بسیاری از این سیستمها را در طراحی خود لحاظ کرده و با تکیه بر مهارتهای اکیپهای اجرایی خود به اجرا در آورده است. خروجی به اجرا در آمدن این پیشنهادات، بهبود کیفیت تاسیساتی پروژه و در نهایت جلب رضایت کارفرمایان پیشین ما بوده است.
در صورت بروز ایراد در قسمت خروجی لوله هوا کش، عملکرد سیستم تخلیه را مختل کرده و باعث برگشتن گازهای سمی به درون ساختمان می شود. از لوله های UPVC که در برابر نور خورشید مقاوم هستند به عنوان لوله هواکش استفاده مجله خبری رادیاتور می گردد. در این نوع از تهویه از هر دو نوع قبلی استفاده شده و هوای داخل ساختمان مطلوب میشود. برخی ساختمان ها به غیراز تأسیسات اصلی دارای تأسیسات جانبی رفاهی مثل سونا، جکوزی یا سایر موارد مشابه هستند.
به منظور ایجاد تفاوت بین پریز تلفن و پریز برق، پریز تلفن به صورت دو، سه و چند کنتاکته ساخته می شود. وظیفه این ماژول ها مرتبط کردن سیستم اعلام حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات می باشد. این تجهیزات شامل دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله و شستی اعلام حریق می باشد.
تابلو ATS تا زمانی که برق شهری متصل است مصرف کننده ها را از آن تغذیه می کند و به محض قطع برق شهری مصرف کننده ها را به دیزل ژنراتور وصل می کند. این سیستم شامل دیزل ژنراتور و تابلو ATS که مخفف Automatic Transfer Switch است. تابلوهای نیمه اصلی عموما در جایی نصب می شوند که در دسترس همه باشند. عملکرد هوارسان نیز همانند فن کویل است با این تفاوت که برای محیط های بزرگتر با حجم هوای ورودی بیشتر استفاده می شود. از یک لوله سیال با دمای بالاتر وارد می شود و گرمای خود را به سیال دمای پایین تر می دهد.