انواع تاسیسات ساختمان-رادیاتور حسینی گرمایشی

به منظور جلوگیری از آسیب نباید هیچ برخوردی بین لوله های گاز و سازه های اصلی و تاسیسات مکانیکی ساختمان به وجود بیاید. تاسیسات سرمایشی با خنک نمودن آب یا سیال در قسمت خارجی ساختمان و فرستادن آن به تمامی قسمت های داخل ساختمان موجب خنک شدن محیط می گردد. این سیستم برای خارج کردن حرارت، کنترل رطوبت و افزایش کیفیت هوای داخل ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. تاسیسات ساختمانی در صورت بالا بودن کیفیت و کارایی مناسب، نیاز به باسازی دوباره ندارند. به همین دلیل در هنگام طراحی و تاسیسات باید زمان و هزینه مناسب در نظر گرفت تا از پرداخت هزینه های بیشتر در آینده جلوگیری شود.

عملکرد سیستم‌های تاسیسات حرارتی به این صورت است که گرما از شیء گرم‌تر به شیء سردتر در حرکت است، مانند آب از سطح بالاتر به سطح پایین‌تر جاری می‌شود. دستگاه‌های تولید کننده گرما نیز با انتقال گرما به هوا باعث گرم شدن فضا می‌شوند، برای خنک کردن ساختمان نیز همین عمل توسط دستگاه‌های تولید کننده سرما انجام می‌شود. نحوه کار با مهندسان تاسیسات کمی متفاوت با متخصصان و تعمیرکاران دیگر می‌باشد. مهندسان تاسیسات با یک مجتمع یا ساختمان قرارداد پروژه‌ای امضا می‌کنند و برای مثال از صفر تا صد سیستم تاسیسات آن مجموعه (طراحی، نصب، بهره‌برداری) را به عهده می‌گیرند. در برخی از مناطق هم نیز سیستم های گرمایشی از جمله تجهیزات مهم به حساب می آید چرا که آب و هوا در برخی مناطق در فصل های سرد سال بسیار طاقت فرسا باشد.

تأسیسات مکانیکی، از بخش هایی مانند انتقال آب، فاضلاب تشکیل می شوند که شامل بخش های مختلفی است که در ادامه با آن ها آشنا می شوید. به طورکلی تأسیسات ساختمان به دو نوع مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شود و هرکدام از این موارد از زیرمجموعه ها و تجهیزات خاصی تشکیل شده اند. امروزه در ساخت وساز ساختمان به ظاهر و نمای آن توجه بسیاری می شود، درصورتی که با توجه به محدودیت انرژی در کشور، طراحی و کاربرد صحیح تأسیسات مهم ترین بخش ساختمان است که نیاز به توجه دارد و کمتر کسی به آن توجه می کند. هدف استفاده از تجهیزات مکانیکی، تامین آب گرم و سرد، ایجاد سرمایش و گرمایش در ساختمان، تامین فشار آب مورد نیاز طبقات و … است. همان طور که ملاحظه کردید، سعی شد که نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی داشته باشیم و شما را با آن به صورت کامل آشنا سازیم. همچنین در بخش‌های مختلفی مثل تاسیسات ساختمان چیست؟ تاسیسات ساختمانی چه انواعی دارد؟ و … به نکات کلیدی و مهمی که حتما باید بدانید، اشاره نمودیم.

تاسیسات الکتریکی در ساختمان

وجود چنین تأسیساتی سازه شما را به یک سازه برند و لوکس تبدیل می کند و ارزش آن را چند برابر خواهد کرد. استفاده از تجهیزات الکتریکی مانند موتورها و پمپ های آب باعث تولید توان راکتیو در شبکه می شود. این تابلوها جانشین ساده برای جعبه تقسیم های پراکنده در ساختمان های قدیمی هستند. با این روش میزان مصرف هر واحد می تواند کنترل شود که باعث کاهش مصرف انرژی در ساختمان می شود. برای آشنایی با این روش و نحوه اجرای سیستم گرمایش کف حتما مقاله مربوط به این موضوع را بخوانید.

قوانین تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی ساختمان

در این سیستم با استفاده از لوله های گرماده، سطح زمین گرم شده و درنتیجه خانه نیز گرم می شود. در تأسیسات سرمایشی و گرمایشی جدید، سیستم کنترل هوا وجود دارد که هوای خانه را در آن دما که شما می خواهید تنظیم می کند. با پیشرفت علم در سراسر دنیا، دستاوردهای زیادی نیز در حوزه هوشمندسازی سیستم های تأسیساتی به دست آمده است که در رفاه و زندگی انسان تأثیرات مجله خبری رادیاتور بسیار زیادی دارد. هوشمند کردن سیستم های تأسیساتی در زمینه های مختلفی مثل سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم های بهداشتی و غیره اتفاق افتاده است و باعث افزایش بازده و کاهش اتلاف انرژی در ساختمان ها شده است. در طراحی و اجرای سیستم های تاسیساتی عوامل متعددی تاثیرگذار هستند که مهندسین و مجریان طرح حتماً باید بدان ها توجه کنند.

این وسیله در دو مدل دوربین مدار بسته بی سیم یا وایرلس و مدل سیمی طراحی و تولید می شود. برای نصب دوربین بسته لازم است تا نقشه کلی ساختمان تهیه شده و سپس محل قرارگیری دوربین انتخاب شود، در ادامه باید کابل کشی دوربین مدار بسته انجام شده و این وسیله در محل خود نصب می شود. در نهایت باید دستگاه های ضبط به دوربین و مانیتور وصل شوند تا تنظیمات نرم افزاری بر روی آن به انجام برسد.

بهتر است بدانید امروزه با پیشرفت و ارتقای تکنولوژی و همچنین پیشرفت در حیطه ساختمان سازی منجر به هوشمندسازی تأسیسات ساختمانی گردیده و در نتیجه راندمان آن ها افزایش و ارتقا یافته است. از آنجایی که تأسیسات اهمیت و ارزش بسیار بالایی در ساخت سازه و افزایش طول عمر آن دارند ممکن است در صورت خرابی و مشکل به سازه آسیب وارد نموده وعمر سازه را کاهش نمایند. تأسیسات برق جزو تأسیسات ساختمانی بوده که خود شامل اعلام حریق، تلفن، آنتن مرکزی، سیستم روشنایی می باشد. قابل ذکر است بخش بزرگی از برق به صورت جریان های متناوب مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های برق باید بطور حتمی و قطعی بطور ایمن نصب و راه اندازی گردند. یک فیوز در تابلو توزیع برق ساختمان موجود است که در مواقعی که جریان در سیم پیچی بالا باشد مدار بلافاصله قطع خواهد شد.

کابل ها وظیفه دارند تا سیگنال ها، امواج و جریان در سیستم آنتن مرکزی را هدایت کنند. کابل تلویزیون در شبکه اصلی توزیع باید امپدانس ورودی 75 اهم داشته باشد. پیش تقویت کننده روی آنتن اصلی نصب می شود و وظیفه دارد تا تمام سیگنال هایی که آنتن اصلی دریافت می کند را با تکنولوژی درون خود تقویت کند. برای کنترل سیستم های اطفای حریق از این کنترل پنل استفاده می شود که سیستم آشکارسازی آن می تواند متعارف و یا آدرس پذیر باشد. چراغ های علائم خروج اغلب به رنگ سبز با فونت سفید بوده و در زمان بروز حادثه هدایت افراد مستقر در ساختمان را به مسیرهای امن به عهده دارند. در زمان طراحی چراغ های علائم خروج بسیار مهم است که فاصله چراغ ها بیشتر از 30 متر نبوده و محل نصب آن ها بر روی محل تغییر مسیرهای فرار، تقاطع ها و راه پله ها باشد.

  • با پیشرفت فناوری در همه عرصه‌های ساختمان، طراحی و ساخت سیستم‌های تاسیساتی (مکانیکی و الکتریکی) مورد استفاده در ساختمان نیز با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است.
  • خرید ماشین‌آلات برای خط تولید سرمایه‌گذاری بلندمدتی است که همۀ تولیدکنندگان باید انجام دهند.
  • بنابراین وجود هر گونه مانع در قسمت خروجی لوله هواکش می تواند باعث اختلال در عملکرد سیستم تخلیه فاضلاب شده و گازهای سمی انباشته شده در شبکه فاضلاب را به داخل ساختمان بازگرداند.
  • کمی بعدتر آبگرمکن ها آمدند البته نفتسوز بودند((برای مطالعه انواع آبگرمکن اینجا کلیک کنید)) آبگرمکن ها خود انقلابی بزرگ در زمینه تاسیسات بودند حالا دیگر نیاز نبود برای یک دوش ساده بقچه را زیر بغل بزنی و بری حمام نمره .
  • برخی تاسیسات بهداشتی ساختمان را با لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب می شناسند، چرا که مهمترین نقش این بخش تامین آب مصرفی و دفع آب های خاکستری فاضلاب است.