آیفون تصویری از آن دست تجهیزات است که در کنار دوربین های مدار بسته می تواند امنیت ساختمان را چند برابر کند، به همین دلیل امروزه شاهد رشد روزافزون نصب و راه اندازی این وسیله به جای آیفون های صوتی هستیم. دوربین مدار بسته یک دستگاه ضبط ویدئویی است که از خانه و دارایی شما محافظت می کند، البته استفاده از دوربین مدار بسته تنها مختص خانه ها نیست، بلکه در ساختمان های تجاری و حتی اداری هم کاربرد دارد. درب های اتوماتیک علاوه بر اینکه امنیت را برای ساختمان فراهم می کنند، باعث سهولت در عبور و مرور و افزایش سطح رفاه ساکنین نیز می شوند. استفاده از دزدگیر و دوربین مدار بسته در کنار درب های اتوماتیک باعث ارتقا امنیت آن ها می شود.
اما در سیستم سرمایشی مبتنی بر تبرید، از وسایلی برای جریان مایع مبرد به محیط داخلی استفاده می شود تا این مایع حرارت محیط را جذب کرده و دما را کاهش دهد. در زمان طراحی ساختمان نقشه تاسیسات مورد نیاز در بنا توسط مهندس تاسیسات طراحی می شود، با این کار معمار ساختمان می تواند طراحی سایر بخش های بنا را به سادگی هر چه تمام تر انجام دهد. رشته تأسیسات الکتریکی در دانشکدههای فنی تا مقطع کاردانی و کارشناسی تدریس میشود و تنها در چند واحد کارگاهی با رشته برق صنعتی دارای تفاوت میباشد. جهت کسب اطلاعات تکمیلی و دریافت خدمات مشاوره و طراحی در مورد تأسیسات بهداشتی و HVAC برای انواع پروژه ها با گروه مهندسی تهویه نگار تماس حاصل فرمائید.
تاسیسات حرارتی دارای انواع مختلفی از سیستم های تهویه از جمله تهویه های طبیعی، مکانیکی و ترکیبی میباشد. سیستم صوتی در یک فضای اداری دارای ۳ بخش سیستم صوت عمومی، سیستم کنفرانس و نمازخانه می باشد. در راه اندازی سیستم صوت اداری و صنعتی واضح شنیدن فرکانس صدا بسیار مهم است. اما سیستم صوتی نباید به شنوایی افراد حاضر در ساختمان آسیب وارد کند.
تأسیسات گاز رسانی، مطابق با قوانین مقررات مربوطه، زیر نظر شرکت گاز و سازمان نظاممهندسی ساختمان طراحی و راهاندازی میشوند. اجزای تشکیلدهنده سیستم تأسیسات گازرسانی عبارتاند از علمک، رگولاتور، کنتور، بست، برچسب انرژی، شیر مصرف گاز، شیر ترموستات، و شیلنگ. ایجاد شرایط راحت برای زندگی، استحکام و قدرت ساختمان، صرفه جویی در هزینههای زندگی، ذخیره انرژی و بسیاری دیگر از مزایای نصب صحیح مجله خبری رادیاتور است. یکی از عواملی که میتواند باعث تخریب در ساختمانها شود توجه نکردن به تاسیسات مربوط به آتشنشانی در داخل ساختمانها است. در طراحی ساختمانها باید ایمنی لازم در برابر آتش و به حداقل رساندن خطرات ناشی از گرما و دود در داخل ساختمان توجه کرد. همچنین لازم به ذکر است که گرما میتواند باعث اشتعال در ساختمان شود.
اجزای سیستم استخر ساختمان
اجرای تاسیسات مکانیکی می تواند موجب ایجاد چالش های پیچیده از نظر هماهنگی و جزئیات شود در این راستا بایستی مطابق با اهداف و معیارهای مختلفی اقدام به طراحی و نصب و راه اندازی و بهره برداری و تعمیر و نگهداری آن ها نمود. انجام این کار رابطه ی مستقیمی با سیستم های گرمایشی و تهویه ی مطبوع دارد. یکی از مهم ترین بخش های تاسیسات مکانیکی ساختمان، تاسیسات بهداشتی است. تاسیسات بهداشتی شامل سیستم های لوله کشی و لوازم بهداشتی برای توزیع آب بهداشتی، جمع آوری و دفع فاضلاب، هواکش فاضلاب و دفع آب باران می باشد. البته این تجهیزات برای فصول سرد سال است اگر فصل های گرم سال را در نظر بگیریم، انواع کولرها مانند گازی، آبی و داکت اسپلیت در این رده بندی قرار دارند. تمام لوله کشی های که برای این سیستم های گرمایشی و سرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند، با عنوان عمومی لوله کشی و عنوان تخصصی تاسیسات نام برده می شوند.
انواع تاسیسات در بازسازی ساختمان + رازهای اجرایی
از جمله تکنولوژی هایی که در اجرای تاسیسات مکانیکی بسیار تاثیر گذار هستند سیستم گرمایشی و سرمایشی است که از آن برای افزایش سطح راحتی و ایجاد آسایش داخلی در ساختمان و محیط استفاده می شود. هدف از اجرای و به کارگیری سیستم های گرمایشی و سرمایشی در تاسیسات مکانیکی ایجاد محیطی با دمای مطلوب و از همه مهم تر کیفیت هوای قابل پذیرش است. این شغل به خاطر نیاز به کار بدنی طاقتفرسا، کمی مردانه بوده و ساعات کاری آن حدوداً تماموقت است. کارشناس تأسیسات بسته به محیط کار که مسکونی باشد یا تجاری-صنعتی باید از نقشههای تأسیسات ساختمان سر دربیاورد.
عملکرد این سیستم مانند یک ردیف پله متحرک است و به منظور جابجایی افراد بین طبقات مختلف استفاده می شود. به منظور ایجاد فشار مضاعف جهت حرکت روان مواد فاضلابی درون لوله، سیستم لوله کشی هواکش به کمک ایجاد فشار منفی در پشت پساب، این نیرو را ایجاد می کند. در واقع این سیستم فشار درون لوله را به منظورجلوگیری از گیر کردن مواد فاضلابی تنظیم می نماید. همچنین گازهای فاضلابی توسط سیستم تهویه به خارج از ساختمان رفته و اجازه بازگشت گازها به درون ساختمان را نمی دهد.
تاسیسات ساختمانی در صورت بالا بودن کیفیت و کارایی مناسب، نیاز به باسازی دوباره ندارند. به همین دلیل در هنگام طراحی و تاسیسات باید زمان و هزینه مناسب در نظر گرفت تا از پرداخت هزینه های بیشتر در آینده جلوگیری شود. تاسیسات ساختمانی در دو گروه بزرگ تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی دسته بندی می شوند. به همین دلیل باز هم تاکید می کنیم که طراحی و اجرای تاسیسات ساختمان خود را تنها به افراد متخصص و با تجربه بسپارید تا مجبور نشوید بعد از مدتی دوباره هزینه های هنگفتی را بابت تعمیرات تاسیسات و یا بازسازی کلی آن بپدازید. آب داخل جکوزی همانند استخر باید دائم در حال گردش باشد و به مسیر گردش آب در جکوزی سیستم لوله کشی این وسیله می گویند. در کنار گردش آب باید مسیری را برای خط تخلیه جکوزی در نظر گرفت، به همین دلیل معمولاً یک خط تخلیه اصلی در کنار چند دریچه تخلیه برای خروج آب جکوزی در نظر می گیرند.
- علاوه بر این تمام انسان های دنیا به دنبال رفاه و آرامشی هستند که تاسیسات ساختمانی برای آن ها رقم می زند.
- اجرای اصولی و صحیح این بخش به قدری مهم است که با سلامتی و جان افراد ساکن در ساختمان ارتباط مستقیم دارد.
- قسمت مهم تاسیسات آبنما و فواره جنس حوضچه است که از پلاستیک، فولاد و یا بتن می باشد.
- امکان درخواست سرعت و حجم مورد نظر برای هر واحد ساختمان به صورت جداگانه وجود دارد.
همانطور که ملاحظه کردید مبحث تاسیسات در ساختمان دنیایی از سیستم های مختلف است که با همکاری یکدیگر محیط داخلی ساختمان را به مکانی امن، راحت، زیبا و قابل سکونت تبدیل می کنند. اما دستیابی به اهداف نهایی تاسیسات در ساختمان مشروط به اجرای اصولی این سیستم بر اساس استانداردهای مصوب و تجربه بالای مهندس تاسیساتی است. در این بخش می خواهیم یکی دیگر از زیرمجموعه های تاسیسات الکتریکی ساختمان را به شما معرفی کنیم که در بخش تاسیسات مکانیکی تا حدودی با آن آشنا شدید. پیش از اقدام به هر کاری باید نقشه محل قرارگیری آسانسور در ساختمان بر روی کاغذ پیاده شود. در این طرح قسمتی از ساختمان را به عنوان چاه آسانسور در نظر می گیرند. سپس عرض و عمق چاه، طول تراول، محل قرارگیری درب ها، ارتفاع طبقات و عمق چاهک همگی اندازه گیری شده و در نقشه قید می شود تا بهترین حالت و نوع آسانسور برای ساختمان انتخاب شود.
در طراحی و اجرای تاسیسات ساختمان پارامترهای زیادی در نظر گرفته میشود که تغییر در هر یک میتواند کل سیستم را تحت تاثیر خود قرار دهد. تاسیسات برقی ساختمان شامل سیستم های روشنایی، تلفن ، اطفاء حریق ، اعلام حریق ، آنتن مرکزی و … میشود. سیستم فرعی دیگری در حیطه آب و فاضلاب در ساختمان قرار دارد که هدفش تامین آب گرم مورد تیاز تجهیزات است و از دیگ بخار یا گرم کن استفاده می کند. سیستم لوله کشی ساختمان با توجه به نیاز بنا انتخاب می شود، اما لوله کشی آب و فاضلاب زیرسقفی جزو سیستم های جدید هستند. از مهمترین اجزای تاسیسات گاز رسانی ساختمان می توان به لوله کشی رابط، کنتور و رگلاتور اشاره کرد که سیستم لوله کشی از رگلاتور شروع شده و به شیرهای مصرفی ختم می شود.
تاسیسات سیستم روشنایی بخش های متفاوت ساختمان