تاسیسات ساختمان : آشنایی با 3 مورد از مهمترین انواع تاسیسات-رادیاتور حسینی گرمایشی

هدف از اجرای و به کارگیری سیستم های گرمایشی و سرمایشی در تاسیسات مکانیکی ایجاد محیطی با دمای مطلوب و از همه مهم تر کیفیت هوای قابل پذیرش است. تاسیسات ساختمانی به دو بخش تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکترونیکی دسته بندی می شوند. هدف از اجرای تاسیسات مکانیکی تامین گرما و سرمای لازم، پمپاژ آب به طبقات بالاتر، تهویه مناسب هوا، تامین آب گرم و سرد و … می باشد. اجرای تاسیسات مکانیکی می تواند موجب ایجاد چالش های پیچیده از نظر هماهنگی و جزئیات شود در این راستا بایستی مطابق با اهداف و معیارهای مختلفی اقدام به طراحی و نصب و راه اندازی و بهره برداری و تعمیر و نگهداری آن ها نمود. انجام این کار رابطه ی مستقیمی با سیستم های گرمایشی و تهویه ی مطبوع دارد.

  • باید در کنار سیستم گردش آب یک مسیر برای خط تخلیه جکوزی نیز طراحی شود.
  • در این روش از منابع نوری مختلف از قبیل لوسترهای سقفی و یا چراغ های دیواری برای روشنایی کلی محیط استفاده می شود و هیچ بخش از محیط داخلی نورپردازی متفاوتی ندارد.
  • به منظور جلوگیری از آسیب نباید هیچ برخوردی بین لوله های گاز و سازه های اصلی و تاسیسات مکانیکی ساختمان به وجود بیاید.
  • زیرا ممکن است در اثر ایجاد گرما باعث بروز آتش‌سوزی در ساختمان شوند.
  • قابل ذکر است اطفا حریق به دو صورت عمده یعنی اتوماتیک و دستی انجام می گیرد.

علاوه بر آن فناوری های جدید، تعمیر و نگهداری این تجهیزات و سیستم ها را آسان تر نموده است. همان طور که ملاحظه کردید، تاسیسات ساختمانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم با رفاه و آسایش ساکنان در ارتباطاتند و به نوعی با زندگی مردم عجین شده‌اند. توجه داشته باشید که نصب استاندارد و اصولی تاسیسات ساختمان نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی است که باید رعایت شود. ما در این مقاله تلاش کردیم به صورت رایگان اطلاعاتی را در مورد انواع تاسیسات ساختمان در اختیار شما قرار دهیم. می توانید با مراجعه به بخش مقالات با سایر محتواهای مربط نیز آشنا شوید و آنها را در زمان کم و به صورت رایگان مطالعه کنید.

تاسیسات جکوزی

تاسیسات مکانیکی صنعتی بیشتر با انتقال آب و فاضلاب، تصفیه آب آشامیدنی و تولید انرژی از سیالات سر و کار دارد که ما در این مطلب وارد این حوزه نمی شویم و تنها به بررسی انواع تاسیسات مکانیکی ساختمان می پردازیم. درصورتی‌که تغییرات لازم رخ دهد، می‌تواند باعث تحول کلی فرآیند و برنامه‌های تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان شود. خدمات نگهداشت فارغ از اینکه توسط تیم‌های بیرونی انجام شوند یا داخلی، بسیار مهم هستند. دلایل اصلی انجام این خدمات عبارت‌اند از سلامت و ایمنی کارکنان، جلوگیری از تعمیرات پرهزینه، و فراهم‌سازی محیط دلپذیر برای کارکنان. در مجتمع‌های تجاری عظیم، فعالیت‌های نگهداشت نیازمند آموزش‌ها و گواهینامه‌های بیشتری است.

در نظر داشته باشید که عملکرد آن ها با طراحی و ساختار یک ساختمان در ارتباط است و این دو باید با یکدیگر هماهنگ باشند. هماهنگی آن ها وظیفه متخصصان و معماران است که باید این کار را به بهترین شکل انجام دهند. اگر این طراحی به درستی انجام نشود ممکن است که در عملکرد سازه اشکالاتی ایجاد شود که رفع آن ها در آینده بسیار دشوار خواهد بود. تمام سیستم هایی که در ساختمان قرار دارند از جمله سیستم روشنایی، سرمایش و گرمایش، اندازه گیری مصارف و… همگی در مبحث تاسیسات جای می گیرند.

در ساختمان دو سیستم جابه جایی آب وجود دارد که موازی و همسوی هم کار می کنند. این دو سیستم هر کدام وظیفه متفاوتی دارند که یکی وظیفه تأمین آب آشامیدنی و مصرفی خانوار را بر عهده داشته و دیگری مواد و رسوبات و ضایعات جمع شده در لوله ها را به بیرون هدایت کرده و خارج می کند. قابل ذکر است آب مصرفی از طریق منبع اصلی تأمین می گردد که برای رسیدن آب به تمامی نقاط و نواحی ساختمان می بایست بر نیروی جاذبه غلبه کرد. همچنین شبکه دیگری در قسمت آب و فاضلاب وجود دارید که وظیفه تأمین آب گرم مورد نیاز تجهیزات ساختمان می باشد. برای حرکت فاضلاب ساختمان می بایست بر نیروی جاذبه غلبه کرد که بدین منظور می توان از لوله های بزرگتر و وسیع تر استفاده کرد که وظیفه انجام این کار را بر عهده دارند.

نیروی محرکه برای جابجایی آسانسور توسط نیروهای الکتریکی و یا سیستم تعادل فراهم می شود. لوله کشی های گرمایش و سرمایش و لوله کشی بخار در هر قسمت باید شیر جداکننده داشته باشد. همه می دانیم که گاز دی اکسید کربن خفه کننده اکسیژن است، بنابراین می توان از این سیستم برای خاموش کردن انواع مدل آتش سوزی، از جمله آتش سوزی های الکتریکی استفاده کرد. در این سیستم از لوله های خشک یا رایزرهایی در ساختمان استفاده می شود که خالی از آب هستند. این سیستم از قسمت درب ورودی ساختمان شروع شده و انشعابات آن برای وصل کردن شیلنگ و کم و زیاد کردن فشار آب در کل طبقات قرار می گیرند.

مهره کلیدی دیگر که در تاسیسات مکانیکی ساختمان جایگاه ویژه ای دارد، تاسیسات بهداشتی است که خود مجموعه ای از سیستم های لوله کشی و لوازم بهداشتی به منظور توزیع آب بهداشتی، جمع آوری و دفع فاضلاب، هواکش فاضلاب و دفع آب باران است. معمولاً تاسیسات سرمایشی را در بیرون از ساختمان همچون پشت بام، موتورخانه یا زیرزمین نصب و راه اندازی می کنند. تاسیسات ساختمانی به دو دسته کلی تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی تقسیم می‌شوند. بعضی نیز تاسیسات ساختمان را به سه دسته تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی و سیستم تهویه مطبوع تقسیم می‌کنند. دستگاه هایی که با سوخت مایع و یا گاز کار می کنند با توجه به سوختی که استفاده می کنند باید در ارتفاع محل نصب مناسب از سطح دریا, طراحی و ساخته شوند.

مسیر لوله‌کشی و انشعابات گاز باید بر اساس قوانین و مقررات این دو سازمان باشد. عملکرد این سیستم مانند یک ردیف پله متحرک است و به منظور جابجایی افراد بین طبقات مختلف استفاده می شود. سیستم گاز رسانی ساختمان وظیفه حمل و نقل گاز شهری و توزیع آن در ساختمان را بر عهده دارد. لوله کشی رابط، رگلاتور و کنتور از اصلی ترین تجهیزات سیستم گاز رسانی هستند.

گزارش های تهیه شده از طریق پروتکل های ارتباطی به کنترل کننده مرکزی سیستم ارسال می گردند. به کمک جدا کننده سیگنال های دریافتی توسط آنتن بین تلویزیون ها تقسیم می شوند. اسپلیتر دارای دو یا چهار پورت خروجی بوده که مجله خبری رادیاتور سیگنال های ورودی به دو یا چهار سیگنال، به صورت برابر تقسیم می گردند. در صورت نصب صحیح آنتن مرکزی، هیچ نویزی در صدا یا تصویر به وجود نمی آِید. به منظور اتصال کابل گوشی تلفن خط ثابت از پریز تلفن استفاده می گردد.

بعد از نصب دال بتونی مستحکم، کابین به داخل چاه ارسال و به وسیله بکسل ها نصب می گردد. در انتها نیز به دلیل تراز کردن، قاب وزنه و کابین وزنه ها درون چاه قرار می گیرند. به منظور دستیابی به بهترین حالت از نظر ظرفیت، سرعت و تعداد آسانسور باید ترافیک آسانسور بررسی شود. اطلاعاتی مانند قابلیت جابجایی، سرعت، زمان سفر، تعداد، نوع آسانسور و زمان انتظار برای این وسیله با بررسی ترافیک مشخص می شود. دمای مبرد توسط فن کم شده و همچنین نیروی مکانیکی مورد نیاز برای تنظیم و گردش هوا در سیستم را فراهم می کند.

نکات مهم اجرای سیستم گاز رسانی