تاسیسات ساختمان چیست؟ نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی ویترین نت-رادیاتور حسینی گرمایشی

محاسباتی که قبل از اجرای تاسیسات انجام می شوند شامل محاسبه سیستم های سرمایشی و گرمایشی، تجهیزات موتورخانه، کانال کشی و لوله کشی، آب گرم مورد نیاز، منبع ذخیره آب و سیستم اطفاء حریق هستند. تاسیسات ساختمان سیستم هایی نظیر سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم آب و فاضلاب، سیستم گازرسانی، سیستم های بهداشتی، برق و روشنایی، تهویه مطبوع و … را در بر می گیرد. در بخش قبلی به بررسی تاسیسات مکانیکی ساختمان پرداختیم و گفتیم که تاسیسات مکانیکی یک ساختمان شامل تاسیسات گرمایشی سرمایشی، استخر، بهداشتی، سونا وغیره می شود.

در صورت دستی توسط آتش نشانان عمل اطفا حریق انجام می گیرد ولی در صورت اتوماتیک بدون وجود و حضور عوامل انسانی و بطور خودکار انجام می پذیرد. سنسور های الکتریکی و ابزار اعلام حریق به سیستم هایی وصل هستند که آب را به محل حریق و آتش سوزی انتقال می دهند. به همین دلیل آگاهی و کسب اطلاعات لازم در حوزه تاسیسات ساختمانی و کاهش مصرف انرژی از جمله ملزوماتی است که مهندسین ساختمان باید بدان توجه کنند و آن را ارتقاء دهند. این بخش از ساختمان اگر به شیوه ای درست و اصولی در ساختمان راه اندازی شود و از تجهیزات مناسب و انرژی های تجدیدپذیر در آن استفاده گردد، مصرف انرژی به میزان قابل توجه کاهش می یابد.

کارشناس تأسیسات

استفاده از نوعی سیستم گرمایشی که بتونه دما رو در سطح مطلوبی نگه داره، یک مزیت محسوب میشه که نباید از اون غافل شد. بنابراین، ارتقای دانش و کسب اطلاعات به روز در رابطه با فناوری‌های نوین ساختمانی و راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها و به کارگیری آنها جهت بهبود کیفیت ساخت و افزایش آسایش ساکنین یک نیاز بسیار ضروری برای ساختمان می‌باشد. با پیشرفت فناوری در همه عرصه‌های ساختمان، طراحی و ساخت سیستم‌های تاسیساتی (مکانیکی و الکتریکی) مورد استفاده در ساختمان نیز با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است. طبیعتا قدم اول در بکارگیری تاسیسات و تجهیزات به روز و با کارایی بالا، شناخت آنها و مهارت در به اجرا درآوردن آنها می‌باشد.

تهویه نگار

قطعا برایتان پیش آمده که از بناهای تاریخیدیدن کنید ،ستون های سر به فلک کشیده_گچ بری های حیرت انگیز و کاشیکاری هایی که ظرافشان مثال زدنیست اما خبری از مجله خبری رادیاتور به شکل امروزی نیست . مجموعه ای است که از بخش های مختلفی شامل مدار گردش آب، فواره و آب نما، گرم کننده، سیستم اتوماتیک مواد شیمیایی و سیستم کنترل، تشکیل شده است. تأسیسات آب‌نما و فواره برای ساختمان‌های ویلایی، اداری، تجاری، خانگی و لابی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای آنکه عملکرد تأسیسات سیستم بخار رضایت‌بخش باشد باید اندازه لوله‌ها و شیرهای کنترل، تقلیل فشار و تله‌های بخار به‌درستی انتخاب شوند. در گذشته، با توجه به کم بودن جمعیت کره زمین، همین که منابع آب شیرین کفاف کشاورزی و آشامیدن را می‌داد کافی بود.

تاسیسات اعلان حریق طوری طراحی شده اند که به آتش و دود حساس هستند و در زمان احساس دود یا آتش با ایجاد صدا یا هشدار ساکنین را از وجود آتش سوزی باخبر می کنند. مهمترین بخش در زمان راه اندازی استخر، سونا و جکوزی طراحی و نصب تاسیسات مورد نیاز برای این تجهیزات است، به طوری که تاسیسات را سنگ زیربنای استخر، سونا و جکوزی می دانند. قبل از آغاز به کار باید طراحی و نقشه لوله کشی گاز رسانی بر روی کاغذ پیاده شده و تجهیزات گاز رسانی آماده شوند. این سیستم وظیفه دارد که آب یا سیال سرد شده را در نقطه ای خارج از ساختمان تولید کرده و سپس آن را به قسمت های مختلف داخل ساختمان بفرستد. همچنین از این سیستم به منظور خارج کردن حرارت، کنترل رطوبت و بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده می شود.

برای انتقال آب نباید به نیروی جاذبه غلبه کرد ولی انتقال فاضلاب ساده است، چون در جهت نیروی جاذبه است.‏ برای خروج فاضلاب معمولا از لوله‌های بزرگتری استفاده میشه. جنس لوله‌ها، دوام و کیفیت اون‌ها یکی از نکات خیلی مهم در تاسیسات بهداشتی است. باید وسایل الکترونیکی را به منظور استفاده از آنها به منبع تغذیه جریان متناوب متصل کرد.

  • به وسیله روش نورپردازی موردی، اتاق کار را به کمک چراغ مطالعه و همچنین زیر کابینت ها در آشپزخانه را نورپردازی می کنند.
  • طراحی نقشه های نورپردازی، طراحی سیستم روشنایی، سیستم ارتینگ ساختمان، جانمایی تمام وسایل الکتریکی ساختمان و تابلوهای برق، سیم کشی و راه اندازی تلفن و آسانسور همینطور منابع تغذیه، اجرای شبکه و … می باشد.
  • سیستم گازرسانی در ساختمان نقش بسیار زیادی در رفاه افرادی دارد که در یک ساختمان زندگی می کنند، دارد و باید بهترین تأسیسات برای این سیستم استفاده شود.
  • تمامی قسمت های مختلف بیمارستان مانند اتاق عمل بیماران، فیزیوتراپی، کلینیک، اورژانس، آزمایشگاه و … باید دارای یک تهویه به صورت مجزا باشند.
این تجهیزات شامل دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله و شستی اعلام حریق می باشد. بر اساس مبحث شماره ۱۳ مقررات ملی ساختمان باید تمامی پریزهای تک فاز و سه فاز دارای هادی حفاظتی یا سیستم اتصال به زمین یا ارتینگ باشند. پریزهای معمولی نیز بر اساس کاربردشان به دو مدل تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند.

تماس با ما