كارگاه تأسيسات حرارتي مرکز آموزش های فنی و حرفه ای-رادیاتور حسینی گرمایشی

تخصص های مختلف در کشورهای پیشرفته ای همچون کانادا مخاطب خاص خودش را دارد، پس بدیهی است همه شرکت های بزرگ تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان به دنبال تشکیل یک تیم حرفه ای از افراد حرفه ای و متخصص می باشند. درآمد یک مهندس رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در ایران از ۸ میلیون تا ۲۰ میلیون متغیر است. بازار کار رشته تاسیسات حرارتی و برودتی و کسب اطلاعات درباره آن برای اشخاصی که قصد ورود به این رشته را داشته یا فارغ التحصیل این رشته هستند بسیار حائز اهمیت است. درآمد و بازار کار همواره از مهم ترین معیارهای انتخاب یک رشته بوده و هست، به طوری که شاید در قدم اول قبل از شروع به یادگیری یک حرفه و یا ورود به یک رشته، جویای میزان حقوق و یا شرایط بازار کار آن باشیم. در این مقاله از وبلاگ دکتر رویت به طور اختصاصی به بررسی شرایط و بازار کار رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در داخل و خارج از کشور خواهیم پرداخت، پس ما را تا انتها همراهی کنید. بهتر است بدانید کولر گازی ها دارای دو عملکرد گرمایشی و سرمایشی می باشد که شما به راحتی می توانید در فصول مختلف سال از تهویه مطبوع مناسب آن بهره مند شوید.

کولر آبی

امیدواریم مطالعه این مقاله شما را از سردرگمی خارج و راه ورود به بازار کار تاسیسات و کسب درآمد از این رشته را به شما نشان دهد. سرپرست تاسیسات حرارتی و برودتی فردی است که علاوه بر مهارت تعمیرات دستگاه های حرارتی و برودتی و دیگ بخار بتواند از عهده همکاری در برنامه ریزی، تقسیم کار، ایجاد هماهنگی، تهیه و تدارک نیازهای واحد، همکاری با واحدهای مختلف سیستم جاری برآید. یکی دیگر از انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی که امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار شده است؛ فن کویل ها می باشد.

گرمایش ایرواشر و زنت شبیه هم بوده و دارای کویل آبگرم (لوله های حاوی آبگرم) و فن هستند که فن با دمیدن هوا از اطراف لوله های آبگرم ، منجر به افزایش دمای هوا می شود. نکته اینکه آبگرم مورد نیاز ایرواشر و زنت باید توسط بویلر یا پکیج گازسوز تامین شود. ولی در اکونوپک گرمایش بدین شکل است که یک مشعل گازسوز در دستگاه جاسازی شده و با احتراق گاز شهری باعث گرمایش یک کوره شده و هوا با عبور از اطراف کوره، گرم می شود. در راستای پاسخگویی به نیاز آموزشی بخش های فنی حوزه های شغلی در تاسیسات حرارتی و برودتی در ساختمان ، دوره مهندسی فناوری تاسیسات حرارتی و برودتی تعریف می شود. از سوی دیگر می دانیم که در تمامی کشورهای توسعه یافته، مدلسازی اطلاعات یکی از اصلی ترین و مهمترین اصول طراحی در بخش تاسیسات و سیستم های حرارتی و برودتی می باشد. بنابراین باید تمام طراحی ها تحت نرم افزارهای BIM مدلسازی شوند که در این راستا نیز یکی از محبوبترین نرم افزارها نرم افزار رویت و در کنار آن نرم افزار کریر می باشد.

نحوه تحصیل در دانشگاه رشته تاسیسات

یک مهندس مسلط به رویت یا کریر، بعد از کسب مهارت و تجربه و ساخت نمونه کارهای زیاد، می تواند محل کار خودش را انتخاب کند و در شرکتی که منافع مالی خوبی برای او دارد، مشغول به کار شود. بهتر است بدانیم که در کشورهای دیگر یک دانشجوی تاسیسات به راحتی نمی تواند وارد بازار کار حرفه ای شود و در نهایت باید دوره های کارآموزی طولانی را بگذراند و در آزمون های مختلف مورد آزمایش قرار بگیرد تا در آخر بتواند وارد بازار کار حرفه ای خود شود. اما نکته ای که برای ما حائز اهمیت می باشد این است که راه میان بر ورود به شرکت های معتبر در حوزه تاسیسات حرارتی و برودتی در خارج از کشور یا داخل ایران، تسلط به نرم افزار های رویت و کریر می باشد. اما در روش دوم آب سرد یا آب گرم که تولید شده است توسط پمپ بین کویل و چیلر در گردش خواهد بود. معمولاً کویل ها در اتاق های مختلف تعبیه خواهد شد که هوای اتاق توسط سیستم کانال کشی عبور کرده و باعث می شود تا هوای اتاق سرد شود. در ادامه این قسمت برخی از انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی را ذکر می کنیم.

  • به کولر آبی معمولاً کولر تبخیری نیز گفته می شود که برای خنک کردن منازل و اماکن تجاری، اداری و … مورد استفاده قرار می گیرد.
  • الکتروفن هوا را از روی پوشال های مرطوب عبور داده و به طرف کانال یا داخل سالن هدایت خواهد شد.
  • در هر کدام از این دوره ها، تمام مباحث و سرفصل های اصلی و مهم به صورت کاربردی و پروژه محور به هنرجویان آموزش داده می شود.
  • توجه داشته باشید فن کویل معمولاً از دو قسمت فن و کویل تشکیل شده است که هر یک از آن وظیفه و کاربرد خاص خود را دارد.
  • در VRF نیز سرمایش و گرمایش هوا در یونیت های داخل ساختمان (فن کویل ها) انجام و این فن کویل ها با لوله کشی مسی به یونیت های بیرون از ساختمان متصل می شوند.

توجه داشته باشید کولرگازی ها معمولاً در انواع مختلف و ظرفیت های متنوعی تولید و روانه ی بازار می‌شود. در این صورت بازار کار رشته تاسیسات حرارتی و برودتی برای شما رضایت بخش خواهد بود. همچنین شما از جمله افرادی خواهید بود که تقاضای بالایی برای عقد انواع قرارداد دریافت خواهید کرد و درآمد شما روز به روز افزایش خواهد یافت. بسته به مهارت شما، درآمد یک مهندس رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در ایران از 5 میلیون تومان تا 15 میلیون تومان متغیر می باشد. متاسفانه به رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در دانشگاه آنچنان که باید، به طور عملی پرداخته نمیشود و دانشجو بعد از فارغ التحصیلی فقط با دانش تئوریک از دانشگاه بیرون می آید.

لیست دانشگاه های علمی و کاربردی رشته تاسیسات

به همین دلیل کسب مهارت و انجام پروژه های حقیقی قبل از ورود به بازار کار ضروری است. اگر یک مهندس مجله خبری رادیاتور و برودتی بتواند کارها را به صورت کاملا حرفه ای به انجام برساند، می تواند در چند حوزه نیز پروژه دریافت کرده و آن ها را پیش ببرد و درآمد خوبی داشته باشد. اما فراموش نکنیم لزوم حرفه ای بودن، تمرین و پشتکار فراوان در یادگیری نرم افزارهای تاسیسات و در قدم بعدی معرفی مهارت ها و تخصص های شما به شرکت ها و کارفرمایان است.