مهندسی تأسیسات ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد-رادیاتور حسینی گرمایشی

حال بهتر است که نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی داشته باشیم تا اگر شما نیز در پی ایجاد چنین تاسیساتی برای ساختمان محل سکونت و یا کار خود هستید، اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه داشته باشید. اصلی ترین کاربرد تاسیسات بهداشتی در یک ساختمان به تامین و توزیع آب بهداشتی برای مصارفی مثل آشامیدن و شستشو است. آب آشامیدنی از طریق سیستم لوله کشی شهری وارد ساختمان شده و پس از عبور از کنتور آب با کمک لوله کشی های داخلی به بخش های مصرفی داخل ساختمان هدایت می شود. تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل مجموعه ای از سازه ها و تجهیزات است که سیستم های داخلی ساختمان را به منظور بهبود آسایش برای زندگی و کار ساکنین فراهم می کند. این سیستم ها شامل، مخازن ذخیره آبی، بوستر، پمپ و لوله کشی های سرد و گرم است. لوله کشی های فاضلاب نیز مورد مهم بعدی می باشند که در دسته تاسیسات قرار دارند.

سیستم‌های ایمنی از جمله صاعقه گیر

جنس لوله‌های فاضلاب در تاسیسات بهداشتی از آهن، فولاد، مس و سیمان آزبست است. تاسیسات مکانیکی مهم‌‌ترین بخش تاسیسات ساختمانی است و ساکنین به طور روزمره با آن سر و کار دارند. برخی تاسیسات مکانیکی را قلب ساختمان می‌دانند که هر گونه اختلال در آن عواقب جدی را به همراه دارد. می‌توان گفت آرامش و آسایش ساکنین در گرو عملکرد بی‌عیب و نقص تاسیسات مکانیکی است. در انتهای این جلسات، سیستم مورد نظر انتخاب و طی یک صورتجلسه به امضای طرفین میرسد.

  • نحوه کار این تاسیسات طوری است که سنسور های الکتریکی و ابزار های اعلام حریق به سیستمی وصل هستند که آب را به محل حریق منتقل میکند.
  • از مهمترین اجزای تاسیسات بهداشتی ساختمان می توان به لوله، فیتینگ، شیر، نگهدارنده و لوازم بهداشتی اشاره کرد.
  • در برخی از استخرها کنترل تاسیسات به صورت خودکار و در بعضی دیگر به شکل دستی کنترل می شود.
  • همچنین به علت رشد قارچ ها و ویروس ها بر روی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی تعمیر و نگهداری آنها امری مهم است و فیلتر های آنها را باید به طور مداوم تعویض کرد.
مهمترین نکته در زمان انتخاب حوضچه این است که عمق آن باید بین 40 تا 50 سانتی متر باشد تا مصرف آب کاهش پیدا کرده و از بروز حوادث از قبیل غرق شدن کودکان پیشگیری شود. پله برقی ها به تکه های متعدد تقسیم شده و در محل پروژه توسط متخصص مونتاژ و نصب می شوند. آسانسور یکی از ابتدایی ترین ماشین مجله خبری رادیاتور های ساخته شده توسط بشر است که توانسته برای حمل نقل عمودی افراد و یا اشیا در ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرد. نیروی محرکه برای جابجایی آسانسور توسط نیروهای الکتریکی و یا سیستم تعادل فراهم می شود. لوله کشی های گرمایش و سرمایش و لوله کشی بخار در هر قسمت باید شیر جداکننده داشته باشد.

مهندسان دست اندرکار در ساختمان اعم از مهندسین معمار، عمران، مکانیک و برق به عنوان مهمترین عوامل تولید ساختمان، نقش بسیار پررنگی در کاهش مصرف انرژی در ساختمانها دارند. شکل زیر، سهم هر یک از بخش‌های مصرف کننده انرژی در ساختمان‌های مسکونی و تجاری و همچنین میزان مصرف الکتریسیته برای هر یک از انواع ساختمان را نشان می‌دهد. تاسیسات الکتریکی ساختمان به معنای طراحی و اجرای سیستم سیم کشی منازل مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی می باشد. سیم پیچی در مدار تاسیسات الکتریکی ساختمان بر پایه میزان جریانی که حمل می کند، انجام می شود. این تاسیسات دارای مدار انشعابی به منظور تامین برق فضاهای داخلی ساختمان می باشد. هنگام افزایش جریان در سیم پیچی، فیوز یا برق شکن موجود در تابلو توزیع برق تاسیسات، مدار را قطع می کند.

نکات مهم اجرای سیستم گاز رسانی

ما در ادامه مطلب قصد داریم تا در خصوص لوله کشی ساختمان و تاسیسات مرتبط با آن اطلاعاتی به مخاطبان عزیز ارائه دهیم. احتمالا با لوله کشی و انواع تاسیسات آشنا باشید اما برای بررسی نکات جزئی تر بهتر است با ما همراه شوید. سیستم های اعلام حریق معمولا دارای هر دو نوع هشدار صوتی و هشدار از طریق چراغ چشمک زن میباشند. همچنین پانل های زنگ خطر درورودی های ساختمان و نقاط خاص دیگر نصب میشوند تا در شناسایی محل حریق به ماموران آتش نشانی کمک کنند.

به این صورت که کیفیت هوای داخلی را می توان از طریق ورود هوای تازه به ساختمان و خارج کردن هوای پایدار و فیلتراسیون به صورت ثابت نگه داشت. همانطور که شرح داده شد، بخش تأسیسات یکی از قسمت‌های کلیدی در ساختمان‌هاست که در ساختمان‌سازی کاملاً مورد توجه قرار می‌گیرد. اهمیت تاسیسات در این است که آسایش ساکنان ساختمان در گرو عملکرد مطلوب سیستم‌های تأسیساتی، اعظم از بهداشتی، سرمایشی، و گرمایشی است. به‌طور کلی، تأسیسات مکانیکی به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم می‌شوند. تأسیسات مکانیکی صنعتی شامل سیستم‌های آبرسانی و انتقال آب، فاضلاب و سیالات، تصفیه آن، و تولید انرژی از سیال می‌گردند.

منظور از تاسیسات ابنیه در زمان ساخت جکوزی در واقع بتون ریزی، آرماتور بندی، نازک کاری و نماسازی جکوزی است که باید از بهترین مواد اولیه برای ساخت این بخش استفاده شود تا در شرایط خاص مقاومت بالایی داشته باشد. البته اگر از جکوزی های خانگی استفاده کنید، نیازی به این بخش نیست، چون جکوزی های خانگی همانند وان به دو صورت قابل حمل و ثابت طوری طراحی می شوند که فقط باید آن ها را در مکان مورد نظر نصب و راه اندازی نمود. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات کامل تر در این خصوص به مطلب نحوه لوله کشی جکوزی خانگی مراجعه کنید.

طبق مثال بالا اگر شما نیاز به نظافت و تمیزکاری داشته باشید حتما به اهمیت وجود تاسیسات به طور واضح پی خواهید برد. اگر در طراحی و نحوه اجرای این تاسیسات قصوری، صورت گیرد صدمات جبران ناپذیری به بخش های مختلف ساختمان وارد خواهد شد. در زمان احداث یک بنا و ساختمان، توجه به ساخت قسمت های مهم و ضروری در آن از الزامات بسیار ضروری می باشد که اگر رعایت نشود، مشکلات بسیار زیادی برای افراد موجود در آن ساختمان به وجود می آورد. در این لحظه احساس خواهید کرد که مهم ترین بخش خانه هنوز تکمیل نشده است.

با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با اهمیت وجود تاسیسات در ساختمان آشنا شوید. تهیه گزارش از نور، دما، رطوبت و یا وجود دود در خانه با کمک سنسورها انجام می شود. سنسورها گزارش های تهیه شده را از طریق پروتکل های ارتباطی به کنترل کننده مرکزی خانه هوشمند ارسال می کنند.